Saçlarınız Çabuk Uzasın


Saçlarınızın çabuk uzamasını hemde yumuşayıp beslenmesini istiyorsanız;

bir turp rendelenir,daha sonra bu turp 3,4 bardak suda kaynatılır.


Kaynatılan su ile posası birbirinden ayrılır.kaynayan su ılık olunca bir yumurta sarısı ile karıştırılarak saça masaj yaparak yedirilir ve sonra 1 le 2 saat arasında bekletilir sonra ılık su ve şampuanla yıkanır .


İki yada 3 kez bu işlemi tamamladıktan sonra saçınızın 2 ile 3 cm arası uzadığını farkedeceksiniz.

etek ve pantolonlarınızın parlamaması için

etek ve pantolonlar kimi zaman parlarlar ve bu görüntü oğunlukla heekesi rahatsız eder işte bunun için bir patatesi soyun ve parlayan kumaşa sürün,patatesle iyice ovalayın ve sonra fırça ile fırçalayın ve göreceksinizki giysileriniz parlaması önlenmiş olacak

kazakların tüylenmemesi için...


Biz bayanlar çok severek gider alışveriş yaparız bu alış verişte son zamanların modası hırkalarımız kazaklarımızdA olur. bir kere giyip sonra ikinci yıkamada tüylenen kazaklara ne yapmalı işte çözüm : Yeni aldığınız kazağınızı yada hırkanızı bir naylon poşete koyun ve buzdolabinizin buzluk kısmında 24 saat bekletin ve ilerleyen dönemde göreceksinizki kazaklarınız tüylenmeyecek.

selülite çare




Sarmaşık yaprakları ile kırlangıç otu 20 dak. süre ile suda kaynatılır, süzülürek elde edilen posaya, yulaf unu karışıtırılarak lapa kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan lapa temiz bir beze yaydırılarak selülitli yere konur.

saç kırana çözüm


1. Rahatsızlık süresince saçlar meneviş yağı ile ovularak yıkanır.Saçlar soğanlı su ile durulandıktan sonra çırpılmış yumurta akı saç kıran olan bölgeye sürülür.


2. REndelenmiş yeşil ceviz kabukları, kıyılmış yeşil soğanla birlikte 20dak. süre ile suda kaynatılır.Süzülerek elde edilen sıvıya şampuan kıvamına gelinceye kadar yumurta akı ilave edilerek meneviş yağı ile çırpılır.Hazırlanan şampuan ile sabah akşam saç banyosu yapılır.

ağız kokusu nasıl giderilir?


Ağız kokusunu gidermek için;
1. Bir tutam taze maydonoz veya eğir otu ağza alınarak çiğnenir.

2. Bir tutam ardıç meyvesi ağza alınarak çiğnenir.

3. Ada çayı 10 dak. süre ile kaynar suda bekletilir, süzülür ve elde edilen sıvıya nane ruhu ilave edilerek şerbet kıvamına geitirilir.Hazırlanan şerbet bol bol içilir.

nasıra ne iyi gelir?


Bayanların hemen hemen hepsi ayaklarındaki nasırlardan şikayetçidir.Hatta bu yüzden açık ayakkabı giyinmeye çekinebilirler bile.Ama bu pratik çözüm önerileri ile artık nasıra son!
1. Dilimlenmiş kuru incir üzerine kına serpilir.Hazırlanan dilimler ılık su pansumanından sonra nasır üzerine konarak bandajlanır.
2. Kesilen taze domates dilimleri yarım saat ara ile nasır üzerine bırakılarak bandaj yapılır.

halsizlik için neler yapılmalı?


Günün stresi, ev, iş, yemek, çocuk derken sürekli koşuşturan bayanlar gün sonunda oldukça halsiz düşerler.İşte halsizliğe en pratik çözüm önerileri:

1. Havlican ve zencefil suda pişirilir.Hazırlanan bu karşıma ezilmiş badem ilave edildikten sonra muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Soğutulan bu muhallebiden kahvaltıdan önce bir kase yenir.

2. Havlican ve zencefil suda pişirilir.Süzülen sudan banyo suyuna ilave edilerek hazırlanan karışımla el ve ayak banyosu yapılır.

hıçkırağa son!


Dostlarınızla bir yemeğe katıldınız ve yemeğin sonunda başladı hıçkırık ne yapmalısınız? İşte çözüm önerilileri:
1.Kesme şeker üzerine bir kaç damla sirke damlatılır,hıçkırık esnasında sirkeli şeker ağza alınarak emilir.
2.Hıçıkırık esnasında tarhun otunun taze yapraklarından bir tutam ağza alınarak çiğnenir.

uçuk nasıl iyileştirilir?


Rendelenmiş şalgamlar 20dak. süre ile suda kaynatılarak süzülür.

Sıkılarak elde edilen posaya çavdar unu karıştırılarak melhem kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğurulur.

Hazırlanan melhemden pansumandan sonra uçuk olan yere sürülür.

Geçmiş olsun.

ruj nasıl sürülmeli


Ruj herşeyden önce makyajınızın olmazsa olmazıdır bir makyaj ruj olmadan yarımdır..Bayanların en büyük şikayeti ise rujun kalıcı olmamasıdır..İşte size pratik çözüm:Öncelikle rujunuzu sürmeden önce dudağınıza biraz fondeten yada pudrayı hafifçe uygulayın sonrasında dudak renginize ve ruj renginize uygun bir dudak kalemi edinin ve bu kalemi dudağınızın kenarına çerçeve olarak geçin sonrasında rujunuzu bu çerçevenin içine uygulayın ve alt üst dudağınızı birbirine kapatıp açın hafif hafif yapınki rujunuz taşıp dağılmasın işte böylelikle rujunuz daha uzun süre kalıcılığını korur ve dudağınız dolgunluk kazanır.

makyaj malzemeniz bitmesin daha fazla kullanın


Kadınca pratik olarak sizlere pratik bilgiler vermeye devam ediyoruz. amacımız kolay ve yapılabilir çözümlerle hayatınızı yaşanabilir ve kolay kılmak.
Maskaralar çok çabuk kuruduğu için bayanları epey masrafa sokar bunun için kurumuş maskaralarınıza bir kaç damla süt damlatarak rimelinizi daha uzun süre kullanabilirsiniz.aynı uygulamayı eye linerınızada yapabilirsiniz.
Farınız çok çabuk mu bitiyor öyleyse günde bir kere sürün ama kalıcı olmuyor mu diyorsunuz işte çözüm: farınızı sürmeden önce biraz ıslatırsanız farınız uzun süre tazeliğini korur.ve çok çabuk bitmemiş olur.

pratik açma nasıl yapılır?

Çay yanında yiyebilceğiniz lezzetli açmaları yapmak hiçte zor değil.
-Bir paket yaş maya
-Bir su bardağı süt
-Bir su bardağı sıvı yağ
-İki yemek kaşığı şeker
-bi tutam tuz
-ve aldığı kadar un
bunları yoğurun ve hamuru mayalandırmak için 20 dakka dinlendirin.Dinlnen hamuru açma şekline getirip üzerine yumurta sürün ve 200 derecelik fırında pişirin
Afiyet olsun.

lezzetli dolmalar


Bayramda en çok sevilen yiyeceğimiz kalem gibi sarılmış dolmalardır. herkes dolma yapar fakat herkesinki beğenilmez. işte pratik ve püf noktalar:
-Dolmanın içini kesinlikle çiğden yapmayın öncesinde bir süre kavurun
-Dolma harcının içine haşlanmış yada kızarmış kestane bambaşka bir tat katar.
-Üzüm ve fıstık dolmaarın vazgeçilmezidir onuda ihmal etmeyin
-eğer tarçın severseniz onuda dolmanın içine ilave edin
-ve yaptığınız dolmaları afiyetle yiyin.

makyajın püf noktaları

Makyajınıza başlamadan önce cildinizi güzelce temizleyin sonra arkasından toniğinizi ve sonra nemlendiricinizi hijyenik bir biçimde parmak uçlarınızla cildinize uygulayın. Makyaj altına baz olarak bir nemlendirici sürmezseniz makyajınız asla kalıcı ve güzel gözükmez.sonrasında cildinizde lekeler yada sivilceler varsa onları lokal biçimde kapatıp sonrasında fondeteninizi uygulayabilirsiniz fondeten kullanmıyorsanız ten renginize yakın pudranızı cildinize uygulayın sonrasında bir allık fırçası yardımıyla allığınızı önce fırçanın ucunu üfleyerek elmacık kemiklerine sürebilirsiniz.
Yaptığınız makyajı çok aydınlık bir ortamda yapmanız gerekir;çünkü dışarı çıktığınızda makyajınız abartılı durmamış olur.
Göz makyajına gelince makyaj yaparken gözlerinizin dinlenmiş ve canlı görünmesi için iç kısmına ten rengi yada krem rengi bir göz kalemi sürün.ayrıca bu işlem gözlerinizin olduğundan daha iri görünmesini sağlayacaktır.
Gözleriniz ufaksa kalemi dışına sürün.
Gözleriniz büyükse ve siz daha küçük göstermek isterseniz kalemi içine sürmelisiniz.
Maskara uygularken dikkat edilmesi gereken en önemli husus nasıl bir kirpiğe sahip olmak istediğinizdir;örn: hacimmi uzunlukmu yada gözünüzün şeklini değiştirmesi mi
işte tüm bunları maskara ile yapabilirsiniz. öncelikle maskaranızı asla üst üste uygulamayın kirpiklrinizde topaklanma yapar. Bir kat sürün diğer göze geçin bu gözede sürdükten sonra bi süre bekleyin ve sonra ikinci katı sürün eğer hala istediğiniz hacimi elde edemediyseniz 3. katıda sürmenizi tavsiye ederiz.

çorbanın taşmaması için


çok işiniz var ve çorbanın başında duracak vaktiniz yok o halde size en pratik yol: çorbanız kaynerken içine bir kaç tane buz parçası atabilirsiniz. bu sayede çorbanızı taşmadan kaynatabilirsiniz.

zayıflamak için neler yapmalı?

Zayıflama işlemine önce beyinimiz kabul etmeli ve bedenimiz fiziki olarak uygulamak için faaliyete geçmelidir.Önce neden zayıflamam gerekiyo bunu bi belirginleştirelim: bu fazla kiloloarımla erkek arkadaşım beni daha fazla kabul edemicek ? Aşırı kilolar sağlımı mı zorluyo?
İstediğim kıyafetlerin içine giremiyor muyum? Çevremdekiler benimle şişko diye benimle dalga mı geçiyor? Kısacası ne sebeple zayıflamamız gerektiğini beyinimize güzel bir mesajla iletmemiz gerekiyo.sonra beyin bunu haliyle yerine getirmek için seni manen desteklicektir.

Dikkat! Evet zayıflamamız gerektiğine inandırdık beynimizi bundan sonra ilk iş herhengi bi internet sitesinde gördüğümüz ilk diyete uygulamaya kalkmayalım sakın ha! Aç kalarak asla diyet yapmayalım! Bir gün içersinde az az ama bi kaç öğün(6-7) yiyelim. Yatmadan en az 4 saat önce yemeğimizi yemiş olalım.Yağlı , şekerli, tuzlu , nişastalı yiyeceklerden uzak duralım.Sebze ve meyve ağırlıkı beslenmeye dikkat edelim.
Küçük bi öneri: Bir beden küçük gelen pantolonunuza her gün girebilmeye çalışın ve bunun için çaba gösterin yukarıda söledigimiz şekilde inanın ilerleme kaydediceksiniz.

Gözdeki Şişlikler ve Morluklar

Sabah kalktığımızda gözümüzün halka halka olduğunu yada fazlasıyla şiştiğini görürürüz. işte böyle zamanlarda doğal bir yöntem olarak gözümüzün üzerine salatalık koyabiliriz bu şişliğini oldukça azaltır.yada buz komreksi yaparak o ödemin inmesine yazrdımcı olabiliriz

Göz Makyajı Temizliği

Göz makyajınızı bir losyon yardımıyla temizleyebilirsiniz fakat eğer bir losyonunuz yoksa bir krem kullanmak yerine normal zamanda içtiğimiz sütü pamuğa döküp hafif hareketlerlede göz makyajımızı çıkarabiliriz.hem doğal hemde hiç bir zararı olmadan bir temizlik yapılmış olur.

Cilt ve Makyaj Temizleme

Makyaj yapmasak bile cildimizi sabah ve akşam cilt tipimize uygun bir temizleyici ile yıkamamız gerekir;çünkü sabahtan akşama kadar cildimiz sigara dumanı,kirli hava,cildimizin salgıladığı sebum salgısı,ve binlerce çeşit tozla cildimiz kirlenir ve bunların temizliği için sabah ve akşam cildimizi temizlemek daha geç yaşlanan ve canlı gözüken bir cilde sahip olmamızı sağlar...peki makyaj yapan bayanlar ne yapmalı?öncelikle kesinlikle makyajla uyumamak gerekir makyajımızı cilt tipimize uygun bir temizleyici ile temizleyip sonra açılan gözeneklerin sıkılaşması ve içindeki toksinlerin temizlenmesi için tonik kullanımlması gerekir, ve sonra 3. aşama olarak yine cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanmak gerekir.cildimiz böylelikle istediğimiz rahatlık ve güzel görünüme sahip olur.şimdi gelelim hangi cilttlerin nasıl ürünler kullanması gerektiğine:öncelikle kuru bir cildiniz varsa makyajınızı sütle temizleyebilirsiniz arkasından hassas ve kuru cilt için bir tonik ve sonra yogun ve şımartıcı bir nemlendirici ile nemlendirebilirsiniz.karma bir cildiniz varsa makyajınızı dengeleyici özellikteki bir jel ile temizleyip sonrasında herhangi bir tonik ve yine dengeliyici bir nemlendirici kullanabilirsiniz eğer sivilceli bir cildiniz varsada yağsız nemlendirici kullanmamız en doğru yoldur.yağlı bir cildiniz varsa ariındırıcı bir jelle cildiniz yıkayıp ardından kalıntıları giderecek bir tonik ve sonrasında yağsız bir nemlendirici kullanmanız gerekir.

Sivilce Sorunu


Sivilceler için yapılması oldukça basit yollar vardır mesela çok su içmek cilde nefes aldırır ve daha canlı gözükmesi sağlar ve sivilce oluşumunu azaltır. Çıkmak üzere olan sivilcelerinizin üzerine ezilmiş bir aspirini içine bir kaç damla limon damlatarak üzerine uygularsanız, sivilcenizi iz bırakmadan kurutur.

Kadinca Pratik Blogumuz Açıldı.

Kadınlara özel bir blog olan Kadıncapratik Blogu hizmetinize açılmıştır. Sitemizde Sivilcelerden Zayıflamaya, Kadın Sağlığından Cilt Temizliğine, Püf Noktalardan Modaya Kadar her türlü bilgileri bulabileceksiniz. Sitemizi Takip Etmeniz İçin Sık Kullanılanlara Eklemenizi tavsiye ediyoruz. Sitemizi Hep Beraber Büyütecegiz.

Etiketler

aç kalmadan zayıflama (1) açma poça tarifi (1) ağız kokusu (1) ağız kokusu nasıl giderilir (1) ağızda pis koku neden olur? (1) ardıç (1) bayramda dolma nasıl yapılır (1) bir beden zayıflama (1) buz atmak (1) cilt nasıl temizlenir (1) Cilt Temizliği (2) çabuk uzama (1) çabuk zayıflama (1) çorba (1) çorba taşmaması için (1) diş çğrükleri (1) diş ipi (1) diş parlatılır (1) diş sağlığı (1) diş sorunu (1) dolgun dudaklar (1) dolma içi nasıl hazırlanır (1) domates (1) dudak kalemi (1) dudakta uçuk (1) düş çürümesi (1) eğir otu (1) far temizleme (1) far uzun süre kullanma far bitmemesi için (1) göz makyaj temizleme (1) göz makyaj temizliği (1) göz makyajı nasıl yapılır (1) göz şişmesi (1) göz temizleme (1) göz yorulması (1) güçsüz saç (1) güzel çorba (1) güzel dolma nasıl yapılır (1) güzel ruj sürme (1) halsizliğe çözüm (1) halsizliğe ne iyi gelir (1) halsizliğe son (1) halsizlik (1) havlican (1) hıçkırık (1) hıçkırık neden olur (1) hıçkırık tutarsa ne yapılır? (1) hıçkırık tuttu (1) Kadıncapratik (1) kalıcı ruj (1) kaynayan çorba (1) kazak tüylenmemesi için ne yapılmalıdır (1) kazakları daha uzun süre kullanmak için (1) kepeğe çözüm (1) kepeğe karşı (1) kepek problemi (1) kepek sorunu (1) kepek tedavisi (1) kesme şeker (1) kuru incir (1) kurumuş maskaralar (1) kurumuş rimeller (1) lezzetli açma nasıl yapılır (1) makyaj nasıl temizlenir (1) makyaj püf noktaları sivilce kapatma (1) makyaj temizleme (1) maskara (1) maskara nasıl sürülür (1) maskaram kurudu (1) maydonoz (1) meneviş yağı (1) Moda (1) mor halkalı gözler (1) muhallebi (1) nasıl diyet yapmalı (1) nasıl giderilir (1) nasıl zayıflarım (1) nasır (1) nasır nasıl iyileşir (1) nasır nasıl iyileştirilir (1) nefes kokması (1) nefes kokusuna önlem (1) pantolon parlaması (1) parlak giysi (1) pratik açma (1) Püf Noktalar (1) rimel temizleme (1) rimelim bitti (1) ruj nasıl sürülür (1) ruj sürmenin püf noktası (1) saç bakımı (1) saç çabuk (1) saç dökülmesi (1) saç gürlüğü (1) saç kepeği (1) saç kıran (1) saç kıran için şampuan (1) saç kıran nasıl gider? (1) saç kıran neden olur (1) saç kırığı (1) saçımda kepek var (1) saçlar nasıl uzar (1) saçlarım dökülüyor (1) saçların sağlığı (1) sağlıklı zayıflama (1) sarma dolma nasıl yapılır (1) selülit için önlem (1) selülite çare (1) selülite ne iyi gelir (1) selülitlerden kurtulmak (1) sirke (1) sivilce limon (1) sivilce sorunu (1) Sivilceler (1) sivilceye ne iyi gelir? (1) siyah nokta (1) siyah nokta çare (1) siyah nokta sorunu (1) siyah nokta şifa (1) siyah nokta şikayeti (1) siyah noktalar nasıl giderilir (1) su içmek (1) susam yağı (1) şiş gözler (1) tarhun otu (1) tüylenen kazak nasıl gider (1) tüylü kazak (1) uçuk (1) uçuk kremi (1) uçuk nasıl giderilir? (1) uçuk nasıl iyileşir? (1) yeşil soğan (1) yorgun gözler (1) Zayıflama (2) zayıflamanın püf noktaları (1) zencefil (1)